Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión
Hello everybody, it is Jim, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes delicious. Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión is something that I have loved my whole life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Un platillo que aunque toma tiempo en marinar, los ingredientes son fáciles de conseguir y no se necesita invertirle mucho tiempo en la preparación, solo en la espera
Ingredients and spices that need to be Take to make Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión:
- 1 kg pierna de cerdo
- 1/4-1/3 de barrita de achiote de 100 gr
- 1/2 taza jugo de naranja agria
- 1/4 taza vinagre blanco
- 1 diente ajo
- 1 cucharadita orégano
- 2 cucharadas sal de grano (o al gusto)
Steps to make to make Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión
- Licúa juntos todos los ingredientes (menos la carne)
- En un ziplock se pone la carne cortada en trocitos pequeños y se vierte la mezcla que licuaste.
Se deja marinar en el refrigerador por lo menos durante la noche. - Tip: Esto no está entre los ingredientes de la receta, pero puedes preparar una cebollita habanero para acompañar tu cochinita. Se deja curtir cebolla morada con habanero (ambos cortados en tiras finas) en limón y sal durante la noche también. Debe colocarse a curtir en un recipiente con tapa, y que sea de preferencia de vidrio.
- Una vez marinada la carne, pones la carne y el marinado en una olla de lento cocimiento por 6 horas (o 3 si la pones en temperatura alta, depende de tu olla).
Nota: Se puede hacer más rápido en olla de presión, cocinando por 40 minutos pero ahí hay que agregar un poco de agua dentro de la olla para que no se queme (1 taza aprox). - Una vez terminada la cocción, deshebras la carne y la sirves en tacos, o tostadas, acompañados con la salsa de tu preferencia
Nota: si te quedó muy caldosa la preparación (es común si lo hiciste en la olla de presión), coloca la carne deshebrada y el caldo en un sartén y cocina a fuego medio/bajo hasta que se reduzca a la consistencia que desees. La cochinita pibil normalmente no es caldosa.
As your experience and also self-confidence expands, you will certainly locate that you have more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet regimen to your individual preferences with time. Whether you want to offer a recipe that uses less or more ingredients or is a little basically zesty, you can make straightforward changes to attain this objective. Simply put, begin making your recipes on schedule. When it comes to basic food preparation skills for novices you don't require to learn them however just if you grasp some easy food preparation methods.
This isn't a total guide to quick and simple lunch recipes but its great something to chew on. Hopefully this will certainly get your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Easiest Way to Make Award-winning Cochinita pibil - Olla lento cocimiento o de presión. Thanks so much for reading. I am sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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