Arroz de leche fácil de hacer

Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Arroz de leche fácil de hacer. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Arroz de leche fácil de hacer is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes yummy. They're fine and they look wonderful. Arroz de leche fácil de hacer is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Arroz de leche fácil de hacer, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz de leche fácil de hacer delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Arroz de leche fácil de hacer using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Arroz de leche fácil de hacer:

  1. 1 litro leche
  2. 200 gramos arroz de grano redondo (casi un vaso de tubo lleno)
  3. 125 gramos azúcar
  4. 25 gramos mantequilla
  5. 2 ramas canela
  6. la cáscara de un limón
  7. canela en polvo opcional

Instructions to make to make Arroz de leche fácil de hacer

  1. Pon en una cacerola el litro de leche a calentar con el azúcar, la cáscara del limón y las dos ramas de canela.dejar a fuego medio hasta que hierba la leche.
  2. Mientras se calienta la leche vamos a lavar el arroz bajo el grifo.pon en un colador el arroz y ponlo bajo el grifo.debajo del colador pon un cacharro que vaya recogiendo el agua que escurre del arroz.en el cacharro podremos ver que el agua que va cayendo tiene un color blancuzco. cuando empiece a salir clara cierra el grifo y deja que escurra bien el arroz.
  3. Una vez que hierva la leche, añadimos el arroz bien escurrido y removemos bien. Ponemos el fuego a una temperatura medio baja y dejamos que se vaya haciendo el arroz durante 50-60 minutos. Hay que ir removiendo de vez en cuando, con más frecuencia a medida que el arroz se va hinchando con la leche, y vigilando atentamente durante los últimos minutos o se pegará y quemará el arroz del fondo.
  4. Cuando lleve 50 minutos prueba el arroz, si está hecho tienes que ver cuanta leche queda en la olla. Ten en cuenta que si apartamos el arroz todavía absorberá algo de leche, así que si queda demasiada leche deja los 10 minutos que quedan o un poco más y retira cuando a penas quede leche.
  5. Fuera del fuego, retira la cáscara del limón y las ramas de canela. Añade 25 gramos de mantequilla en cuadraditos al arroz con leche y remueve bien hasta que se funda y se integre con el arroz.
  6. Deja reposar durante cinco minutos y reparte en cuatro recipientes. Espolvorea con canela al gusto y decora, si quieres, con un poco de la cáscara de limón

As your experience and self-confidence expands, you will discover that you have extra all-natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or even more active ingredients or is a little essentially spicy, you can make easy modifications to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes on schedule. As for standard cooking skills for beginners you do not need to discover them however just if you grasp some simple cooking techniques.

This isn't a complete guide to quick as well as simple lunch dishes however its good food for thought. With any luck this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of square meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Perfect Arroz de leche fácil de hacer. Thanks so much for reading. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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