Arroz blanco con verduras y plátano macho

Arroz blanco con verduras y plátano macho

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Arroz blanco con verduras y plátano macho. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Arroz blanco con verduras y plátano macho is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's easy, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. They are nice and they look wonderful. Arroz blanco con verduras y plátano macho is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Arroz blanco con verduras y plátano macho, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz blanco con verduras y plátano macho delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz blanco con verduras y plátano macho is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Arroz blanco con verduras y plátano macho using 8 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Un recuerdo de mi niñez, me encanta acompañarlo con plátano macho. Es mi arroz favorito porque es fácil y combina con muchas comidas, pescado, adobo, moles, mole de olla, pipian, albóndigas, picadillo. En fin, mi favorito.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Arroz blanco con verduras y plátano macho:

  1. 1/2 kg arroz
  2. 9 tazas agua a temperatura ambiente
  3. 2 zanahorias medianas picadas en cubitos
  4. 300 gr chícharos
  5. 2 ramitas epazote
  6. 1/4 cebolla
  7. 2 dientes ajo
  8. c/n plátano macho frito (opcional)

Steps to make to make Arroz blanco con verduras y plátano macho

  1. Limpiar y lavar el arroz hasta que ya salga el agua limpia. Dejar escurrir al menos 1 hora.
  2. Ponemos a cocer la zanahoria y los chícharos con un poco de agua hasta que estén suaves pero no demasiado cocidos. A mí me gusta con muchos chícharos pero pueden disminuir la cantidad sólo por un puñito.
  3. Licuar la cebolla y los ajos en 3 tazas de agua con sal de grano al gusto. Yo usé 1 cucharadita solamente. Si los ajos son muy grandes utilizar sólo 1.
  4. Calentar suficiente aceite en una cacerola extendida, no importa que sea muy grande y sobre espacio. Yo agregué aproximadamente 4 cucharadas de aceite pero es opcional la cantidad. Debe estar bien caliente la cacerola antes de vaciar el arroz.
  5. Una vez que vaciamos el arroz, movemos de inmediato con una palita de madera, de forma que se integre el aceite con el arroz. Dejar dorar pero no demasiado, no debe quedar amarillo. Con fuego alto lo dejé menos de 5 minutos.
  6. Vaciar el agua con ajo y cebolla y mezclar suavemente. Agregar las ramas de epazote y 5 tazas más de agua o 6 de preferencia. Aunque la teoría es que son dos tantos de agua por 1 de arroz, este queda muy rico si dejamos un poco más de agua.
  7. Al primer hervor agregar las verduras, si les quedó un poquito de agua se le puede agregar también. Es opcional dejar el agua de las verduras, las mías quedaron sin agua entonces no agregué más.
    Bajar a la flama más baja y tapar.
  8. Después de 10 minutos, rectificar de sal y se puede mover sólo una vez para distribuir bien las verduritas. No mover de más porque se nos puede batir. Dejar cocer por 10 minutos más cuidando que no se acabe el agua y apagar cuando todavía le quede un poquito de agua a la cacerola.
  9. Freír plátanos machos, servir y decorar. ¡Una delicia!

As your experience and self-confidence expands, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet plan as well as adjust your diet plan to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or more active ingredients or is a bit basically hot, you can make basic modifications to achieve this objective. To put it simply, begin making your recipes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you do not require to discover them yet just if you grasp some basic cooking techniques.

This isn't a full overview to quick as well as very easy lunch recipes yet its good something to chew on. Hopefully this will obtain your creative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Any-night-of-the-week Arroz blanco con verduras y plátano macho. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Bistec encacahuatado

Arroz con leche y caramelo

Tamales de frijol negro