Carne picada con arroz
Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Carne picada con arroz. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Carne picada con arroz is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is easy, it is fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. They're nice and they look wonderful. Carne picada con arroz is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Carne picada con arroz, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Carne picada con arroz delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
Just in addition, the time it takes to cook Carne picada con arroz estimated approx 1 hora y media.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Carne picada con arroz using 19 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.
Esta es una comida muy popular en Tabasco, la probé alguna vez en un mercado, es parecida a un puchero de res pero se condimenta con jitomate, chile güero, pimiento y orégano, que le da un sabor muy especial.
Como en muchos platillos tiene variantes, se puede preparar con elote, yuca y chayote, pero también con otras verduras que tengas disponibles.
¡Muy deli!
Ingredients and spices that need to be Get to make Carne picada con arroz:
- 1 kilo falda de res
- 3-4 huesos tuétano
- 1 zanahoria
- 4 jitomates maduros
- 1/4 repollo chico
- 2 calabacitas
- 1 yuca (si no encuentras yuca puedes usar papa)
- 2 dientes ajo
- 1 cebolla
- 1/2 pimiento morrón
- 1 cebollita cambray
- 1/2 taza arroz
- al gusto cilantro
- 1/4 cucharada Oréganon (puedes usar orégano seco)
- 1/4 cdta comino opcional
- al gusto sal
- al gusto pimienta
- 1 cdta achiote disuelto opcional
- c/n cebolla morada, para acompañar
Steps to make to make Carne picada con arroz
- Lava muy bien la carne. En una olla pon a calentar agua con ajo y cebolla y 3 pimientas negras, cuando esté hirviendo pon a cocer la carne. Retira la espuma que se forma y espera unos 45 minutos para que la carne esté bien cocida.
- Cuando la carne esté suave se saca de la olla y se pica en trocitos pequeños. Reserva. También retira el ajo, cebolla y pimienta negra.
- Para sazonar el caldo, licúa con un poco de agua el jitomate, un pedacito de cebolla, el pimiento morrón, orégano y chile güero al gusto, ya licuado añade esta mezcla al caldo y sazona con sal.
Mezcla bien el caldo con el tomate licuado. - Espera unos 15 minutos para que se comiencen a integrar los sabores y cuando el caldo cambie de color indicando que el jitomate está bien cocido, agrega la carne picada y las verduras, primero la col, zanahorias, papa, deja al final las calabacitas ya que se cuecen muy rápido.
- Mientras las verduras se cocinan, pon a calentar un poco de aceite en un sartén, fríe el arroz, con la cebollita cambray, un pedacito de chile güero, y 1/4 de cucharadita de comino. (Este último es opcional)
- Puedes añadir una cucharada de achiote disuelto en agua para darle color y sabor al arroz.
Fríelo hasta que suene hueco y añádelo al caldo cuando las verduras estén cocidas.
Verifica que haya suficiente caldo, ya que el arroz lo espesa y este debe quedar suelto dentro del caldo.
Agrega el cilantro. - Mezcla todo y rectifica el sazón. Deja hervir solo 5 minutos y apaga la olla, déjala tapada entre 25 y 30 minutos para que con el calor de la olla y la estufa se termine de cocer el arroz.
Si haces esto el arroz quedará bien cocido, no se va a batir y ni apelmazar. - Para acompañar pica finamente cilantro y cebolla morada, añade sal y limón.
As your experience and self-confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet and adjust your diet to your individual preferences with time. Whether you intend to serve a dish that uses fewer or even more components or is a little essentially spicy, you can make simple adjustments to achieve this goal. In other words, start making your dishes on schedule. When it comes to standard food preparation abilities for beginners you do not need to learn them however just if you understand some simple cooking methods.
This isn't a full overview to quick and simple lunch dishes but its great food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Speedy Carne picada con arroz. Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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