Pozole rojo
Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Pozole rojo. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Pozole rojo is one of the most favored of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes delicious. They're nice and they look fantastic. Pozole rojo is something which I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pozole rojo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole rojo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pozole rojo is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pozole rojo estimated approx 120minutos.
To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have Pozole rojo using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ingredients and spices that need to be Take to make Pozole rojo:
- 1 cebolla grande, cortada en dos
- 1 kilo carne de cerdo o de pollo
- 3 chiles secos (ancho o guajillo
- 2 dientes ajo
- 1/2 cucharadita comino en polvo
- 800 g. maíz preparado para pozole
- 1 cucharada sopera sal (o al gusto)
- 8 rábanos
- 1/2 kilo col blanca
- 10 limones
- 1/4 de taza de oregano deshidratado
- Salsa de chile de árbol en aceite o unas cucharadas de chile triturado o en polvo (opcional)
Steps to make to make Pozole rojo
- Corta tanto la carne como una mitad de la cebolla en trozos medianos. Colócalas en una olla y agrega unos tres litros de agua. Cuécelo sobre fuego mediano durante aproximadamente una hora o hasta que la carne esté muy suave. (Retira y descarta la espuma que se forma en la superficie del agua después del primer hervor.)
- Ocida la carne, sácala del agua y permite que se enfríe suficientemente para que se pueda tomar con la mano sin quemarse. Desmenúzala con las manos o córtala con un cuchillo para formar trozos del tamaño que deseas. (A mí me gusta que sean de un tamaño fácilmente manejable con la cuchara con que se va a comer el pozole, pero hay muchos que prefieren trozos más grandes.)
- A los chiles secos córtales los tallos y quítales las semillas. Ponlos en un plato hondo y cúbrelos con agua muy caliente. Deja que se remojan durante unos 15 minutos, hasta que se hayan rehidratado
- Coloca los chiles (con su agua), los ajos y el comino en el vaso de una licuadora y licúa bien. Vierte esta mezcla al caldo en la olla. Caliéntalo sobre fuego mediano
- Saca el maíz de su bolsa o frasco y ponlo en una coladera bajo el chorro de agua; enjuagarlo bien le quitará mucho del sabor del empaque.
- Agrega el maíz al caldo. Añade la sal y permite que hierva suavemente durante una media hora o más para que se combinen muy bien los sabores.
- Mientras hierve, prepara las verduras que servirán de guarnición al caldo: quítales a los rábanos tallo y cola y córtalos en rodajas delgadas. Corta o ralla la col en tiras finitas. Corta finito la otra mitad de la cebolla. Parte los limones en mitades. Todos estos elementos, más el oregano deshidratado y la salsa o el chile triturado (si lo vas a usar) las vas a poner en fuentes sobre la mesa para que cada comensal condimente al gusto su plato de pozole
- Antes de servir el pozole, prúebalo y agrega más sal si es necesario, pues por la gran cantidad de maíz este platillo require de bastante sal. Sírvelo bien caliente en platos muy hondos. Se puede acompañar con tostadas (tortillas crocantes), solas o untadas de crema y espolvoreadas con queso
As your experience and also self-confidence grows, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet as well as adapt your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you intend to offer a recipe that utilizes fewer or more ingredients or is a bit more or less hot, you can make straightforward changes to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes in a timely manner. As for basic food preparation skills for beginners you do not need to discover them but only if you understand some simple food preparation strategies.
This isn't a total guide to quick as well as simple lunch dishes however its excellent food for thought. Hopefully this will get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up with this special food How to Make Award-winning Pozole rojo. Thanks so much for your time. I'm sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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